قلوب بلون الزمرد
أعطر التحيات ..
.. وأرق البسمـات ..
.. وأروع الكلمـات ..
.. وأجمـل الأمنيـات ..
.. وأغلى الهمسـات ..
وندعوك لقضـاء أحلى الأوقـات
في أعذب وأرقى المنتديـات
ننتظر عطر اقلامك ؛؛
* و رسم احساسك *
.. وبديع فنونك..
بـوح قــلــمــك..
وجــمــيــل عــبــاراتــك....

ادارة المنتدى

قلوب بلون الزمرد
أعطر التحيات ..
.. وأرق البسمـات ..
.. وأروع الكلمـات ..
.. وأجمـل الأمنيـات ..
.. وأغلى الهمسـات ..
وندعوك لقضـاء أحلى الأوقـات
في أعذب وأرقى المنتديـات
ننتظر عطر اقلامك ؛؛
* و رسم احساسك *
.. وبديع فنونك..
بـوح قــلــمــك..
وجــمــيــل عــبــاراتــك....

ادارة المنتدى

قلوب بلون الزمرد
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


قال إبليس: أهلكت بني آدم بالذنوب وأهلكوني بالأستغفار. اللهم رقق قلبي وأملأه بالرحمة والخوف والخشية منك يا ذا الجلال والإكرام.
 
الرئيسيةالبوابةالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول
منتديات قلوب بلون الزمرد ترحب بكم

 

 مطبخى من هنا

اذهب الى الأسفل 
+13
الملاك البرىء
جنات
اسوار الذكرى
علاء حمزه
يوسف طه
سيد ابو الروس
رانده عز الدين
سامح مختار
اشرف الصاوى
roseالجزائرية
اشرف عبدالمنعم
ايمن محمود
salima
17 مشترك
انتقل الى الصفحة : 1, 2, 3, 4  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610السبت نوفمبر 17, 2012 9:01 am

[center]مملكة المراة هى المطبخ وهنا نحط اجمل الوصفات المصرية والجزائرية والفلسطينية بالاكل وطبعا الاكل العالمى
ههه وياريت الرجالة يشاركو بوصفة
يقال ان اجمل طبخ بالعلم هو طبخ الرجال Suspect Suspect
يلا على بركة الله
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ايمن محمود
_
_
ايمن محمود


ذكر عدد المساهمات : 3372
النجمه : 10506
المستوى : 27
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : طريق الاسلام
الحاله المزاجيه الان : هادي

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الأحد نوفمبر 18, 2012 9:51 am

salima كتب:
مملكة المراة هى المطبخ وهنا نحط اجمل الوصفات المصرية والجزائرية والفلسطينية بالاكل وطبعا الاكل العالمى
ههه وياريت الرجالة يشاركو بوصفة
يقال ان اجمل طبخ بالعلم هو طبخ الرجال Suspect Suspect
يلا على بركة الله

[center]شكرا سليمه على هذا
حسب رأي الرجل افضل في الطبخ
والسبب
هو ان المرأه تطبخ لِتُشبع الرجل
بينما الرجل يطبخ ليتفنن في الطبخ
او ليجعله مصدر رزق له
وافضل مثال على ذلك
جرب كباب البيت ... وجرب كباب السوق

هذا مجرد رأي طبعا
وتقبلي تحياتي
هههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اشرف عبدالمنعم
Director
Director
اشرف عبدالمنعم


ذكر عدد المساهمات : 3445
النجمه : 47642
المستوى : 27
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : هادى

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكشرى المصرى المشطشط   مطبخى  من هنا  66666610الأحد نوفمبر 18, 2012 11:26 pm

طريقة عمل الكشري المصري علي أصوله بالصور

مطبخى  من هنا  Bmdtk

مطبخى  من هنا  W99iw

الكشري المصري بس من ايدي غيير
المقادير
علي حسب عدد أفراد الاسرة
عدس أبو جبه يعني اللي فيه قشرة غامقه
رز مصري
مكرونه حجم صغير
بصل مقطع شرايح رفيعه ومقلي
صوص طماطم مكونه من
بصل مفروم ناعم + ثوم مفروم + طماطم مفرومه ف الخلاط
ملح + فلفل أسود + كمون + شطه حاره
صوص الثوم والخل
مكون من :
خل + ماء + ثوم مفروم + شطه+ ملح + كمون

طريقتي بالتفصيل يمكن تكون مختلف شويه ولكن الطعم مركز وأحلي من المطاعم بكتيييييييير
اولاً
بحمر البصل الاول في زيت غزير عشان يكون مقر مش
وافرده علي ورق مطبخ ليمتص الزيت الزائد
ثم أرش عليه قليل من الملح والكمون بيعطي طعم رائع للبصل
ودي صورة البصل المقرمش
وخلي بالك أوعي تغمقي لونه عشان مش يكون طعمه مر

مطبخى  من هنا  Oa67M

بعد كده طبعا أنا بقول الخطوات بالترتيب عشان نستفيد بالزيت اللي حمرت فيه البصل
وكمان لان الزيت بيكون أخد طعم البصل
باخد الزيت واطبخ بيه العدس والرز والمكرونه
وبكدة استفدت منه بدل ما ارميه
وف نفس الوقت بيعطي طعم حلو
المهم نضع قليل من الزيت في حله ع النار
ثم الماء وشوية بصل من اللي قليناه
ولما يغلي الماء نضع العدس المغسول والمصفي
واحط كمون أهم شئ
وكتري كمية الماء لان هاناخد منه للرز
ولما يقرب ع الاستواء نضع الملح

مطبخى  من هنا  Nja2F

أه ونسيت بحط مع العدس نصف مكعب ماجي
وبعد ما يستوي بصفيه من الماء واسيب العدس شويه ع نار هادئه
لغاية مايتبخر من المايه وينشف تماماً
ثم في إناء اخر نضع شويه من زيت اللي قليت بيه البصل
وأضيف ماء العدس واظبط الملح ولما يغلي أضيف الرز
واخليه يستوي عادي ذي طريقة الرز العاديه

مطبخى  من هنا  TbNVv

ودا شكل الرز بياخد لون حلو وكمان طعم

مطبخى  من هنا  22EMR

بعد كده
المكرونه
ودي طريقتي فيها مختلفه شويه
بدل ما أسلقها ويكون مش لها طعم
بطبخها مثل الرز تمام
في إناء نضع شويه زيت
ثم الماء ومكعب ماجي وشوية فلفل اسود وملح
واخليهم يغلوا ثم أضيف المكرونه
مع مراعاة ان تكون كمية الماء يادوب تغطي وجه المكرونه
وأهدي النار جداً
واخليها تستوي مثل الرز
ودي بتكون طعمها احلي بكتيير من المسلوقه

مطبخى  من هنا  ByNCE

مطبخى  من هنا  ACrQU

ثم نضيف الطماطم المعصورة
ومعلقه كبيرة خل
وملح وفلفل اسود وشطه للي بيحب الحراق
بس أكيد الكشري لازم يكون حار جداً
ونسيب الصوص يتسبك تماماً ع النار
ودا شكله

مطبخى  من هنا  UGjO8


بعد كده نجهز صوص
الثوم بالخل
وكمان طريقتي فيه مختلفه شويه
في إناء صغير نضع
3 فصوص ثوم مهروسه
وربع كوب خل
وماء
وملح وفلفل اسود وكمون وشطه مجروشه
واخليهم يغلوا غلوة واحدة ع النار
عشان كل حاجه تأخذ من بعضها ف الطعم
او تجهزيه ع البارد وتسبيه منقوع مع بعضه وتسبيه ف التلاجه بضع ساعات


مطبخى  من هنا  1U6pH

وكمان قليت معاه باذنجان علي طريقتي
لزوم التحابيش وكمان بيفتح النفس

مطبخى  من هنا  07wgl

ومرة تانيه مكنش موجود عندي فلفل احمر عملته بالأخضر
وكان لذيذ

مطبخى  من هنا  LzlyR

وكمان باقي خلطة الباذنجان حشيت بيها طماطم
بقطع الطماطم نصفيه
ونفضيها من اللب والماء الموجود فيها
واضيفه لخلطة الباذنجان
واحشي بيها الطماطم
وبخليها حراقه شويه
ياسلام سلم لذيذة وتفتح النفس
يم يم

مطبخى  من هنا  MIiIi

مطبخى  من هنا  KCCYH

نيجي بقي للكشري
نضع طبقة من الرز
ثم العدس
ثم المكرونه
وهكذا حتي تنتهي الكميه
ونرش البصل ع الوجه
وعند التقديم نضع الصوص
بحد بجد لذيذ وطعمه خيال

مطبخى  من هنا  V6EC8

وممكن تغيري ف الترتيب
تخلي المكرونه طبقه اولي ثم الرز ثم العدس
ذي ماتحبي
المهم هو في الاخر كشري ههه

مطبخى  من هنا  PmIxI

مطبخى  من هنا  BFucM

مطبخى  من هنا  VU7LM

مطبخى  من هنا  Y0lXt

مطبخى  من هنا  Bmdtk

أتمني تجربوه
متأكده إنه ها يعجبكوا
في رعاية الله وأمنه
ولا تنسوني من دعواتكم الصالحه
والحمد لله الذي أطعمنا وسقانا وكفانا فكم ممن لا كافي له ولا مأوي

الزمرد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://help.ahlamontada.com/t1040297-topic#4659596
roseالجزائرية
..
roseالجزائرية


انثى عدد المساهمات : 386
النجمه : 6228
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : هادئ

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الإثنين نوفمبر 19, 2012 1:02 pm

ايمن محمود كتب:
salima كتب:
مملكة المراة هى المطبخ وهنا نحط اجمل الوصفات المصرية والجزائرية والفلسطينية بالاكل وطبعا الاكل العالمى
ههه وياريت الرجالة يشاركو بوصفة
يقال ان اجمل طبخ بالعلم هو طبخ الرجال Suspect Suspect
يلا على بركة الله

[center]شكرا سليمه على هذا
حسب رأي الرجل افضل في الطبخ
والسبب
هو ان المرأه تطبخ لِتُشبع الرجل
بينما الرجل يطبخ ليتفنن في الطبخ
او ليجعله مصدر رزق له
وافضل مثال على ذلك
جرب كباب البيت ... وجرب كباب السوق

هذا مجرد رأي طبعا
وتقبلي تحياتي
هههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههه

هههههههههههههههههه خلينا نتذوق كباب السوق من تحت ايديك يا عم ايمن ورينا شطارتك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
roseالجزائرية
..
roseالجزائرية


انثى عدد المساهمات : 386
النجمه : 6228
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : هادئ

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الإثنين نوفمبر 19, 2012 1:06 pm

شكراااا سلوووومة على الموضوع Very Happy Very Happy

خليتينا نشوف مواهب الشباب الجديدة
hj

انا هجرب الطبق ده يا اشرف وهنشوف وتسلم الايادي يا شيف مقدمااا[/b]
[/color][
/center]
[/color]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الإثنين نوفمبر 19, 2012 5:21 pm

ايمن محمود كتب:
salima كتب:
مملكة المراة هى المطبخ وهنا نحط اجمل الوصفات المصرية والجزائرية والفلسطينية بالاكل وطبعا الاكل العالمى
ههه وياريت الرجالة يشاركو بوصفة
يقال ان اجمل طبخ بالعلم هو طبخ الرجال Suspect Suspect
يلا على بركة الله

[center]شكرا سليمه على هذا
حسب رأي الرجل افضل في الطبخ
والسبب
هو ان المرأه تطبخ لِتُشبع الرجل
بينما الرجل يطبخ ليتفنن في الطبخ
او ليجعله مصدر رزق له
وافضل مثال على ذلك
جرب كباب البيت ... وجرب كباب السوق

هذا مجرد رأي طبعا
وتقبلي تحياتي
هههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههه
طيب اول مانجى لمصر راح نتذوق من طبخك ياسى ايمن
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الإثنين نوفمبر 19, 2012 5:23 pm

roseالجزائرية كتب:
شكراااا سلوووومة على الموضوع Very Happy Very Happy

خليتينا نشوف مواهب الشباب الجديدة
hj

انا هجرب الطبق ده يا اشرف وهنشوف وتسلم الايادي يا شيف مقدمااا[/b]
[/color][
/center]
[/color]
lol! lol! lol!
ونشوفه مواهبك امينة








اشرف مرسى على الكشرى farao
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الإثنين نوفمبر 19, 2012 7:23 pm

طاجين ال زيتون الجزائري


المقادير:
500غ زيتون اخضر من غير نواة و500غ لحمه مفرومة
جزر منظف و مقطع دوائر
حبة طماطم تكون مقطعة قطع صغيرة جدا
حبة بصل بنفس الطريقة زي الطماطم
الثوم مهروسه حوالي 3 اسنان فقط
ورق الغار"بالمشرق العربي" او الرند "عندنا بالجزائر" ورق سيدنا موسى" في المغرب
طماطم مصبرة اي معجون الطماطم ملعقه
وملعقة طحين اي فرينة
التحضير؛
ناخد البصل نحطو في طنجرة مع ملعقة سمن وملعقه زيت و ملعقة ماء نقليه شوية
ونضيف عليه الطماطم الحبة المقطعة+ الثوم المهروس + الملح والبهار الاسود
يعني الفلفل الاسود و عند المغاربة بيقولو البزار وبعدين نضيف الجزر و
معجون الطماطم وورق الغار ونغطيهم بالماء وبعد ما تبتدي الجزر في النضج
نضيف ال زيتون
اللي نكون غليناه في الماء 10دقائق واللي عاوز يضيف الفطر يكون احسن وكمان
شوية نضيف اللحمة المفرومة بعد ما نعملها على شكل كريات مع شوية ملح ولما
كل حاجة تنضج ناكل بالصحة والعافية


مطبخى  من هنا  246397_1217793267
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اشرف عبدالمنعم
Director
Director
اشرف عبدالمنعم


ذكر عدد المساهمات : 3445
النجمه : 47642
المستوى : 27
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : هادى

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الإثنين نوفمبر 19, 2012 10:47 pm

roseالجزائرية كتب:
[center]شكراااا سلوووومة على الموضوع Very Happy Very Happy

خليتينا نشوف مواهب الشباب الجديدة
hj

انا هجرب الطبق ده يا اشرف وهنشوف وتسلم الايادي يا شيف مقدمااا[/b]
[/color][
/center]
[/color]
لسه فى اصناف كتير يا امينه Very Happy Very Happy Very Happy

hj [/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://help.ahlamontada.com/t1040297-topic#4659596
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الثلاثاء نوفمبر 20, 2012 6:54 pm

المقادير



-1 كلغ من الفلفل الحلو


-3 حبات فلفل اخضر حار من النوع الطويل (حسب الرغبة


-4 كبات طماطم طازجة


- 5 ملاعق كبار زيت زيتون


- ملح


- فصي ثوم مهروسين


- خل





التحضير>





- نشوي الفلفل الحلو و الحار و الطماطم على شواية او نضعهم في صينية في فرن عالي الحرارة مدة 30 دقيقة>


- نطلعهم ثم نضعهم في كيس بلاستيكي حتى يبردو تماما و يسهل تقشيرهم


- نقشرهم و نضعهم في مهراس او مدق من الخشب و ندقهم جيدا مع اضافة الثوم المهروس او قطعيهم بالسكين ثم اهرسيهم بالشوكة جيدا


اظيفي له الملح الزيت الخل و امزجي جيدا وتركيها ترتاح 30دقيقة


ضعيه في صحن التقديم


ملاحظة :يمكن اضافة زيت الزيتون عند الحاجة او عند تقديمه


- يقدم مع الخبز المنزلي الجزائري (المطلوع او خبز الدار
مطبخى  من هنا  9380-hamis-pepper-algerian-style
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الثلاثاء نوفمبر 20, 2012 6:57 pm

شطيطحة بطاطا هي من الاطباق الجزائرية المعروفة جدا و اللتي نطبخها كثيرا’’~
و هذه المرة هي من صنع ايدية,,~

و ابدأ مع المقادير:

حبة بصل مقطعة ,
5 فصوص ثوم متوسطة الحجم,
ملعقة و نصف طماطم معلبة
زيت حسب الحاجة لقلي الثوم و البصل,,يعني حسب ما يكونون مغمورين فيه شوية و بس,
بطاطا مقطعة مكعبات صغيرة|,
ماء,
كمون,
فلفل أسود
ملح,
ورقة رند

طريقة التحضير:

أولا,,,قطعي البطاطا في اناء و قطعي البصل و الثوم قطع جد صغيرة,,
في قدر,,,ضعي الزيت و حطي البصل و الثوم ينقلوا و بعدين لما تشوفيهم انقلوا يعني تقلوا حطي ملعقة و نصف طماطم معلبة و اخلطي قليلا فقط و حطي الماء حسب الحاجة,,حوالي كاس متوسط الحجم,~و أضيفي البهارات المذكورة في الوصفة من كمون و فلفل اسود و ملح,,
خلي الصوص تعقد شوي و بعدين اضيفيلها نصف كاس مية ثاني و خليها تاخذ شكل شوي حوالي 3 دقائق,,و حطي البطاطا في الصوص و هذا هو شكلها بعدما وضعنا كل هذه المقادير:



و بعدين نضيف ورقة الرند و شوية كمون مررة اخرى:




و إحنا كملنا خلص,,,~نخليها تنضج حتى تشوفين البطاطس طرية و قدميها و هذا شكل الشطيطحة الجزائرية,و الله ذوق:
[img] http://m.3bir.com/files/45766.jpg
مطبخى  من هنا  45767مطبخى  من هنا  45765[/img]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اشرف عبدالمنعم
Director
Director
اشرف عبدالمنعم


ذكر عدد المساهمات : 3445
النجمه : 47642
المستوى : 27
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : هادى

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الثلاثاء نوفمبر 20, 2012 7:03 pm

لازم تعزمينا على شطيطحة البطاطا

يا سلمى Cool Cool Cool
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://help.ahlamontada.com/t1040297-topic#4659596
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الثلاثاء نوفمبر 20, 2012 7:06 pm

اشرف عبدالمنعم كتب:
لازم تعزمينا على شطيطحة البطاطا

يا سلمى Cool Cool Cool
حاضر يا اشرف تشرفنا باى وقت تحبه الزمرد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اشرف الصاوى
..
اشرف الصاوى


ذكر عدد المساهمات : 256
النجمه : 5069
المستوى : 3
تاريخ التسجيل : 18/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : مضحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الثلاثاء نوفمبر 20, 2012 8:58 pm

salima كتب:
اشرف عبدالمنعم كتب:
لازم تعزمينا على شطيطحة البطاطا

يا سلمى Cool Cool Cool
حاضر يا اشرف تشرفنا باى وقت تحبه الزمرد

اممممممممم انا رايح الجزائر

سلمى هتعزمينى بدل اشرف هههههههههه


mh
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الثلاثاء نوفمبر 20, 2012 9:01 pm

salima كتب:
اشرف عبدالمنعم كتب:
لازم تعزمينا على شطيطحة البطاطا

يا سلمى Cool Cool Cool
حاضر يا اشرف تشرفنا باى وقت تحبه الزمرد
ههههههههههه اهلا بيك يالصاوى نديرلك وش تحب قصدى اجمل الماكولات الجزائرية
مصر الزمرد الجزائر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سامح مختار

سامح مختار


ذكر عدد المساهمات : 202
النجمه : 4695
المستوى : 4
تاريخ التسجيل : 03/09/2012
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : متفائل

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: كيفية عمل عجينة الطعميه   مطبخى  من هنا  66666610الخميس نوفمبر 22, 2012 10:17 am

وجبة الفقراء وفاتحة شهية الأثرياء

الطعمية تزيل الفوارق بين الناس

مازالت الطعمية بخلطاتها المختلفة تحظى بقبول الأغنياء والفقراء على السواء

تعتبر الطعمية جزءاً لا يتجزأ من تراث المصريين في الطعام، ولتتعدي الموروث في العصر الحديث

وتصبح عادة من عادات الإفطار في الصباح لدى البعض منهم، وطبقاً رئيسياً في طعام نسبة لا

يستهان بها من المصريين على مدار اليوم

وذلك لما للطعمية من صلة لصيقة بطبق الفول في الأيام العادية، حيث القيمة الغذائية والقدرة

على مقاومة الإحساس بالجوع

وفي مصر وعلى الرغم من الاتفاق على مكونات عجينة الطعمية، إلا أن إسمها يختلف ما بين وجه

بحري الذي يطلق عليها لفظة فلافل، والقاهرة ووجه قبلي الذين يطلقون عليها لفظة طعمية

لفلافل أكلة مفضلة لدى الشعوب العربيةتعد

الفلافل "الطعمية" من أفضل الوجبات الشعبية التي يفضل تناولها جميع الشعوب العربية، كما أنها

تحتوي على مكونات مغذية ومفيدة، مثل الفول والبرغل، وتحتوي أيضا على الخضراوات مثل

البقدونس والكزبرة، ويكمن بها فوائد الثوم ومجموعة من البهارات التي تظفي عليها مذاقا رائعا

ومتميزا، وإليك طريقة سهلة تستطيعين من خلالها إعداد الطعمية والاستغناء عن شرائها من

مطبخى و بطريقتى الخاصه
المقادير:

1/2 كيلو فول مقشر ومنقوع طوال الليل (Cool ساعات.
خضرة متنوعة(كرات-جذور البصل الاخضر الخضراء-شبت-كزبرة بقدونس)
حوالي راس ثوم(مالا يقل عن 10 فصوص متوسطة).
بصلة متوسطة الحجم.
توابل(ملعقتين كبار ملح-شطة حسب الرغبة-نصف ملعقة فلفل اسمر-ملعقتين كزبرة مطحونة-اربع ملاعق صغيرة كمون مطحون-نصف ملعقة كاري)
ملعقه بيكربونات الصوديوم او ممكن بيكنج باودر
سمسم للتجميل

الطريقة:

[]يؤخذ الفول وتصفي الماء منه ويغسل مرة واحدة وتصفي الماء ثانية ثم يضربا في الكبة او علي

المفرمة اليدوية حتي يصبح كالعجينة .(فترة حوالي نصف ساعة متقطعة وتختلف حسب قوة الكبة).

تاخذ الخضرة وتنظف وتقطع قطع صغيرة وايضا تقطع البصلة ارباع .

يوضع كل من(الخضرة+البصلة+الثوم+التوابل)في الكبة وحدهما ويضربا حتي يصبحا مثل العصير.
يوضع الخليط السابق علي الفول ثم يعاد ضربهما معا من جديد حتي يتجانسا تماما.


أو لو تحبى الطعميه الخشنه وهذا ما أحب تنفيذه فى طبق نقطع البصل و نخلط البقدونس والكزبره والتوم بعد تقطيعهم نضع الخليط فى الكبه ونفرمه لو حابه تكون خشنه نوعا تفرم فى المفرمه الخشنه أو الهون ( المدق )


يوضع العجينة في اكياس صغيرة كل كيس حسب عدد افراد الاسرة وكفايتهم ويوضع في الفريزر

(ليس الثلاجة حتي لايحمض)بل يتم اخراج كيس بكيس.

توضع عليها قليل من كربونات الصوديوم لتعطي إنتفاخا للقرص.

عند قلي الطعمية يتم اخذ بيضة متوسطة الحجم ويمكن اخذ القليل من السمسم وخلطه علي العجينة




يسخن زيت غزير للقلي ثم تستخدم ملعقة طعام ويؤخذ من العجينة قدر هذه الملعقة وتوضع في

الزيت حتي تمتلي الاناء وتترك حتي تحمر من الجانبين.







تخرج من الزيت وتنشف علي ورق نشاف ثم تقدم مع فول مدمس وبطاطس محمرة ومخلل

الباذنجان المصري وعيش أسمر بالردة و مخلل المشكل .

]

الطعميه الساده



الطعميه بالسمسم





أتمنى أن تنال أعجابكم

مع احترامى وتقديرى


أخوكم زغلول الليل

ah
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
رانده عز الدين

رانده عز الدين


انثى عدد المساهمات : 307
النجمه : 5155
المستوى : 25
تاريخ التسجيل : 15/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : حزينه

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل المسقعه   مطبخى  من هنا  66666610الخميس نوفمبر 22, 2012 1:04 pm

المصقعه طبق رئيسي له مكوناته الخاصه

فهو مميز الطعم ويعتبر من الاكلات المصريه المشهوره


مقادير المصقعه

حبتين باذنجان متوسطتي الحجم
ثلاث حبات كوسة
حبتين بطاطس
حبتين طماطم
نصف كيلوا لحم مفروم
مقادير الصلصة

نصف علبة صلصة الطماطم
مكعب ماجي
نصف ملعقة شاي فلفل أسود

طريقة عمل الصلصة

توضع صلصة الطماطم في قدر ويضاف إليها مكعب الماجي والفلفل الأسود
يضاف كاس ونصف ماء
تترك على النار حتى يغلي الخليط

طريقة عمل المسقعة

تقشر الكوسة والبطاطس والباذنجان ثم تقطع إلى شرائح طولية
تقلى الشرائح في زيت حامي حتى تحمر
تصف نصف كمية الشرائح المقلية في أسفل صينية الطبخ
توضع حشوة اللحم المفروم وتوزع بانتظام على الشرائح
تصف شرائح الطماطم فوق الحشوة
تصف باقي الشرائح المقلية على شرائح الطماطم
تصب الصلصة الحارة على الصينية
توضع الصينية في الفرن على درجة حرارة 350 فهرنهيت (175 مئوية) لمدة ساعة كاملة
تزين الصينية بالبقدونس وحلقات الليمون..
بس خلاص ادعولى بعد الاكله الحلوه دى

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اشرف عبدالمنعم
Director
Director
اشرف عبدالمنعم


ذكر عدد المساهمات : 3445
النجمه : 47642
المستوى : 27
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : هادى

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الخميس نوفمبر 22, 2012 4:05 pm

[quote="زغلول الليل"][center][color=darkred]وجبة الفقراء وفاتحة شهية الأثرياء

الطعمية تزيل الفوارق بين الناس

[center]

[size=18]شكرا على الطعميه يا سامح


hj hj hj hj
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://help.ahlamontada.com/t1040297-topic#4659596
اشرف عبدالمنعم
Director
Director
اشرف عبدالمنعم


ذكر عدد المساهمات : 3445
النجمه : 47642
المستوى : 27
تاريخ التسجيل : 12/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : هادى

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الخميس نوفمبر 22, 2012 4:07 pm

[quote="رانده عز الدين"][center]المصقعه طبق رئيسي له مكوناته الخاصه

فهو مميز الطعم ويعتبر من الاكلات المصريه المشهوره


الصقعه من اكلاتى المفضله

شكرا رانده


hj hj hj

hj hj

hj
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://help.ahlamontada.com/t1040297-topic#4659596
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الجمعة نوفمبر 23, 2012 10:47 am

[center]المحاجب
مطبخى  من هنا  62257

المقادير:
العجينة
كيلو سميد رقيق او رطل سميد ورطل فرينة
ملعقة قهوة ملح
ماء



الحشوة
كيلو بصل
كيلو طماطم
ملح
فلفل اسود
فلفل احمر
ملعفتان زيت كبيرتان
قليل من الزيت للطاولة واليدين
يمكن اضافة القليل من الشحم
او اضافة الزيتون الاخضر
او اضافة اللخم المفروم
حسب الذوق

بالصور طريقة عمل المحاجب من المطبخ الجزائرى

التحضير
العجينة
اخلطي الملح مع السميد ثم بلليه حتى يمكن تجميعه وغطيه بمنشفة مبللة واتركيه قليل من الوقت .



الحشو
قطعي البصل إلى شرائح رقيقة وطويلة وقليها في الزيت على نار متوسطة إلى هادئة وغطها مع التحريك المستمرحتى تصبح شفافة وطرية .
انزعي القشرة للطماطم وأضيفيها إلى البصل مع الملح والتوابل وغطها و اتركيها تطهى على نار هادئة مع التحريك من حين لآخر حتى لا تلصق.



عودة إلى العجينة
ادلكي العجين جيدا براحة اليد حتى يصبح أملسا و قابلا للفرد
بللي يديك بالزيت وشكلي كريات من العجين وضعيها جنب بعضها مع تذكر الترتيب

عودي إلى أول كرية و افرديها كما في الصورة على طاولة مدهونة بالزيت
مطبخى  من هنا  12960005221




ضعي ملعقة من الحشو والأفضل ان يكون باردا




أكملي اللف والطي على شكل مربعات
ضعيها على الطاجين " صفيحة من حديد " تطهى من جهة ثم أقلبيها على الوجه الثاني
لا تحضري أكثر من ثلاثة محجوبات حتى لا يسيل سائل الحشو من العجينمطبخى  من هنا  12960005232
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اشرف الصاوى
..
اشرف الصاوى


ذكر عدد المساهمات : 256
النجمه : 5069
المستوى : 3
تاريخ التسجيل : 18/11/2011
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : مضحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الجمعة نوفمبر 23, 2012 12:06 pm

[quote="salima"][center]المحاجب
مطبخى  من هنا  62257

يسلموا سلمى على الموضوع

hj hj hj
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الجمعة نوفمبر 23, 2012 2:25 pm

[quote="اشرف الصاوى"]
salima كتب:
[center]المحاجب
مطبخى  من هنا  62257

يسلموا سلمى على الموضوع

hj hj hj
ان شاء الله تذوقهم اشرف
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سيد ابو الروس

سيد ابو الروس


ذكر عدد المساهمات : 116
النجمه : 4594
المستوى : 7
تاريخ التسجيل : 30/08/2012
البلد : القاهره
الحاله المزاجيه الان : متغير

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: طاجن الباميا باللحم الضان    مطبخى  من هنا  66666610الجمعة نوفمبر 23, 2012 6:09 pm

مطبخى  من هنا  %D8%B7%D8%A7%D8%AC%D9%86+%D8%A7%D9%84%D8%A8%D8%A7%D9%85%D9%8A%D8%A9+%D8%A8%D8%A7%D9%84%D9%84%D8%AD%D9%85

طاجن البامية بلحم الضأن


المقادير:

¼ كيلو لحم ريش أحمر مقطع صغير.

2 بصلة.

3 فصوص ثوم مبشور ناعم.

½ كيلو بامية خضراء.

¼ كيلو طماطم حمراء مقشرة ومفرومة فرما ناعما.

ملعقة طعام معجون طماطم.

ملعقة كزبرة خضراء مفرومة.

ملح وليمون حسب الرغبة.

¼ ملعقة فلفل أبيض.

¼ ملعقة كركم.

¼ ملعقة مونوصوديوم.

ملعقة سمن.

طريقة التحضير:

يغسل اللحم غسلا جيدا ويوضع على نار هادئة في طنجرة مع بصلة

مقطعة نصفين وفص ثوم وملح وفلفل أبيض.

تقشط الزفرة حين ظهورها ثم تترك على نار هادئة حتى النضج تماما

مع مراعاة أن يكون اللحم على حالته متماسك ولا يتكون معه مرق كثير.

عند تمام نضج اللحم تضاف البامية المقطعة إلى نصفين على اللحم

والمرقة ويغطى الإناء.

في مقلاة صغيرة تحمس البصلة الباقية المقطعة قطع صغيرة في ملعقة

سمن وعند الإصفرار يضاف إليها الثوم المفروم والكزبرة الخضراء

والطماطم المفرومة ومعجون الطماطم وباقي البهارات ثم تضاف هذه

الخلطة إلى البامية واللحم وتترك على نار هادئة خمس دقائق أخرى

حتى تنضج البامية (بدون تقليب حتى لا تتفتت البامية).

يعصر عليها الليمون وتغطى حتى التقديم.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
يوسف طه

يوسف طه


ذكر عدد المساهمات : 79
النجمه : 4566
المستوى : 3
تاريخ التسجيل : 29/08/2012
البلد : ميدان التحرير
الحاله المزاجيه الان : زى الفل

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الجمعة نوفمبر 23, 2012 7:09 pm

يخرب عقلك يا سيد الباميه فتحت نفسى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
salima
..



انثى عدد المساهمات : 877
النجمه : 5439
المستوى : 14
تاريخ التسجيل : 23/08/2012
البلد : الجزائر
الحاله المزاجيه الان : كل مرة كيفاش مكلاه تقلق روحك

مطبخى  من هنا  Empty
مُساهمةموضوع: رد: مطبخى من هنا    مطبخى  من هنا  66666610الأحد نوفمبر 25, 2012 7:38 pm

حبات كوسة

5 حبات بطاطا



للمرق :


نصف كيلو لحم خروف منظف ومقطع اجزاء



حبة بصل كبيرة مفرومه



زيت



فص ثوم مفروم



ورقة غار



ملح



فلفل اسود



زعفران



قرفة



حمص منقوع في ماء ليلة كاملة




للحشو :


500 غ من اللحم المفروم



حبة بيض او اثنين ( لجمع الحشو )



حزمة بقدونس مفروم ناعم



ملح



فلفل اسود
التحضير :
نسخن الزيت في طنجرة ، نضع عليه البصل المفروم و الثوم و اللحم والبهارات وورقة الغار و قليل من البقدونس و نخلط الكل و نتركه على نار هادئة لتمتزج كل المكونات مع بعض و نغطي الكل بماء و نتركه فوق نار متوسطة ثم نضيف الحمص عليهم و نغطي الطنجرة و نتركها على نار متوسطة ، و في نفس الوقت نقشر البطاطا و نجوفها ، و الكوسة نجوفها بعد غسلها جيدا و اذا كانت الخضر كبيرة الحجم نقسمها نصفين
نحضر الحشو :


نمزج اللحم المفروم مع كامل مقادير الحشو يجب ان تكون لدينا عجينة متماسكة و اذا لم تكن كذلك يمكن اضافة بعض مسحوق الخبز المحمص ثم نأخذ الخليط و نحشو به الخضار و اذا تبقي لدينا مقدار من الحشو نصنع منه كويرات صغيرة نضعها في المرق نضع الخضار في المرق و كذلك الكويرات و نغطي الطنجرة لمدة حوالي ربع ساعة ثم ننزع الغطاء من عليها و نترك الكل يتماسك اكثر وطبقنا الان جاهز يقدم في صحن التقديم مزين بالبقدونس المفروم ناعما والف صحة و عافية على قلوبكم يا رب


ملاحظة :


يمكن ان نحضر نفس الطبق لكن بمرق احمر ، و كذلك الكوسة لحالها محشوة بنفس الطريقة وبمرق احمر

مطبخى  من هنا  08082008296
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
مطبخى من هنا
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 4انتقل الى الصفحة : 1, 2, 3, 4  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
قلوب بلون الزمرد :: الفئة الأولى :: مطبخ الزمرد-
انتقل الى: